A lassúság dicsérete

Megjelent Carl Honoré könyve magyarul is: A lassúság dicsérete. Nem hagyható ki, ha a hurry sickness-ről beszélünk. Carl újságíróként dolgozott és megélte ennek a szakmának minden pörgését. Aztán egy szép napon megállt, rájött, hogy nem hanyagolhatja el azokat az értékeket, amik ennél még fontosabbak neki, a családját, gyermekeit. Azóta a lassítás elkötelezett szószólója. 

Az említett könyv egyfajta történetei áttekintés, végigveszi az élet különböző területeit a munkától kezdve a szerelemig és egy csokorba gyűjti azokat a kezdeményezéseket, amik az utóbbi időben a világban ezeken a területeken a lassítást, az élet élvezetét célozták meg. A paletta nagyon változatos, olvashatunk a slow food mozgalomról, az európai országokban bevezetett 35 órás munkahétről és sok-sok másról. Amit én Carl írásaiban nagyon szeretek, hogy mindezt tudja kívülről, kiváncsisággal szemlélni és nem akar egyik irányzatra sem rábeszélni, ehelyett inkább informál, tudósít. 

Nagyon élvezetes Carl Honoré honlapja is és az alábbi TED videón pedig meghallgathatjátok, hogy hogyan vélekedik a mai felpörgésről és miért tartja fontosnak, hogy lassítsunk és vegyünk vissza ebből a hihetetlen tempóból.