Mondd, Te kit választanál? – 1. rész

Több olyan benyomás is ért az elmúlt hetekben, ami miatt úgy gondoltam, hogy érdemes ezt a cikket megírni. Egyrészt a Büntető Törvénykönyv változása miatt (“Kuruzsló törvény”) eléggé felbolydult a segítő szakma, másrészt – lehet, hogy ennek következtében is – elég sok félreértéssel találkoztam a saját szakmámra vonatkozóan is az elmúlt hetekben. Ez ihlette ezt a cikket, amit szeretnék most itt megosztani. A teljesség igénye nélkül, “mondd, Te kit választanál” mottóval megkísérlem összefoglalni, hogy a munka világában felmerülő mentális jólléthez kapcsolódó problémák esetén, melyik szakember, miben segíthet. Elsősorban a business coachokról, szupervizorokról és pszichológusokról írok ebben a cikkben, megemlítve más segítők munkáját is, akik hasonlóan fontos támogatást jelenthetnek mentálisan megterhelő helyzetekben.

Business coach

Olyan viszonylag fiatal szakmáról van szó, amely alapvetően azért jött létre, mert az embereknek a különböző szakmai helyzeteikben, kihívásaikban szüksége volt olyan támogatásra, amelynek a segítségével ezeken a helyzeteken sikerrel át tudtak jutni. Ki ne került volna már érzelmileg megterhelő munkahelyi szituációba, mint pld egy elmérgesedett konfliktushelyzet, vagy egy elnyomó, kontrolláló főnök, vagy a csapat egységét megbontó munkatársak aknamunkája, hogy csak néhány tipikus munkahelyi nehézséget említsünk, amelyek esetében a coaching hatékonyan segíthet. Mindezeken túl igény volt arra is, hogy ezeken a kihívásokon az emberek egy pozitív, jövőbe mutató, a megoldás megtalálását elősegítő módon menjenek át, ami így összhangba hozható a cégek és más szervezetek jövőorientáltságával és hatékonyságra való törekvésével is. Emellett azért is vált fontossá a coaching, mert a tréningek az ismeret átadását ugyan hatékonyan segítették, de egyedi helyzetekre már nem tudtak megoldást adni. Az is jellemző volt, hogy a készségeket ugyan egy tréning hatékonyan tudta fejleszteni, de a változás mégsem, vagy csak kis mértékben indult el. Ezért az új készségek elsajátítása nem tudott igazán elmélyülni és végül visszatértek a megszokott viselkedési minták. Ezekre a kérdésekre a coaching hatékony választ tudott adni.

Elhangzik jó párszor kritikaként, hogy ma már bárki magára akaszthatja azt a címkét, hogy coach. De biztos ez? Mire is érdemes figyelni, amikor coachot választ valaki, vagy éppen annak készül. Több szakmai szervezet is létezik Magyarországon, pld. az International Coach Federation (ICF)  Magyar Tagozata, Magyar Coach-Szervezetek Szövetsége (MCSZ). Az MCSZ kiadott egy listát is az ajánlott coach képzőhelyekről. A listában szereplő képzések esetén mindig van bemeneti feltétel, például diploma vagy szakmai tapasztalat, meghatározott óraszámú és tartalmú képzést kell teljesíteni, amelyek vizsgával, diploma-, vagy vizsga dolgozattal és kötelező gyakorlattal járnak együtt. Vannak olyan képzések is, amelyeknek egyetemi vagy főiskolai kar ad helyet és olyanok is, amelyeket az ICF is akkreditált.

Fontos látni azt is, hogy aki a coach szakmát választotta, többnyire szakmaváltó és van már mögötte az üzleti vagy más szférában szerzett – legtöbbször vezetői – tapasztalat és akár több végzettség is, komoly üzleti vagy szakmai siker, amit magáénak mondhat.

Tényleg ennyit tud segíteni egy coach egy nehéz szakmai helyzetben? Tapasztalatom alapján, igen. Sok vezető magányos, nem igazán tudja megosztani senkivel sem azokat a kérdéseket, amelyek igazán foglalkoztatják. Egy coach számos hatékony eszközzel tudja segíteni a szakembereket, vezetőket abban, hogy elérjék azt a célt, amit kitűztek maguknak. És igen, bármily meglepő, de egyedül sokszor ez nem megy, mert könnyen beleragadunk abba a sárba, ami körülvesz minket és hajlamosak vagyunk inkább dagonyázni benne, mint észrevenni azokat a lehetőségeket, amik által kijöhetünk abból. hofi: egyedül nem megy.

Bátran vegyünk hát igénybe coaching szolgáltatást nehéz munkahelyi helyzetekben, amikor például új pozicióban kell helytállnunk, problémánk van a munka és a magánélet összehangolásával, elvesztettük a motivációnkat, vagy szeretnénk bizonyos területeken fejlődni, ha elmérgesedett munkahelyi konfliktus terhel meg minket, vagy nem tudjuk, hogy hogyan folytassuk a szakmai pályánkat. Szakmaváltás és útkeresés esetén is könnyebben megtalálhatjuk az igazán nekünk való irányt egy coach segítségével.

Miben más egy szupervizor vagy pszichológus munkája?

Folytatás itt.

Képek: Pexels, Youtube