A szupervízióról

Mi a szupervízió?

Egy szupervíziós folyamatban lehetőség van arra, hogy egy mentálisan megterhelő szakmai helyzetre Ön más módon tudjon ránézni. A folyamat során a szupervizor segítségével reflektív módon elemezheti és megértheti a helyzetét. A reflexió és a visszajelzések előmozdítják a szemléletváltást és a belső gondolkodásmódnak ez a változása lehetővé teszi azt, hogy Ön ki tudjon lépni a megszokott sémáiból és képessé váljon arra, hogy másképp reagáljon a helyzetére. A szupervíziót az különbözteti meg a coachingtól, hogy elsősorban nem a megoldáskeresésre és akcióra teszi  a hangsúlyt, hanem a mélyebb megértésre és változásra. 

Szolgáltatások

Vegye igénybe az ingyenes konzultációt, amely során megismerheti a folyamat részleteit és lehetősége van arra, hogy találkozzon velem.

Egyéni szupervízió

Csoportos szupervízió

Team szupervízió

Az egyéni szupervízió középpontjában a szakmai önismeret fejlesztése áll. A szupervizor személyesen csak Önt támogatja a folyamat során.

A csoportos szupervízió résztvevői (4-7 fő) különböző szakmai háttérből érkeznek. A szupervíziós folyamat során reflektálnak egymás szakmai helyzetére és ezáltal segítik egymást a szemléletváltásban.

A team szupervízióban egymással szoros munkakapcsolatban lévők vesznek részt. Segítségével növelhető a csoporton belül a bizalom és nyitottság, ami által enyhülhetnek a munkahelyi konfliktusok. Ösztönzi a kreatív megoldáskeresést a problémákra, segít abban, hogy csapata könnyebben alkalmazkodjon a változásokhoz.

Hogyan zajlik a szupervíziós folyamat?

A szupervízió legfontosabb eszköze a reflexió. A szupervizor és a többi csoporttag visszajelzései fognak segíteni Önnek a helyzetének megértésében és a szemléletváltásban. A 90 perces szupervíziós alkalmakra 2-3 hetente kerül sor, és attól függően, hogy egyéni, csoport- vagy team szupervízióról beszélünk 4-10 alkalomból áll egy folyamat.

Mikor ajánlom a szupervíziót?

Amikor szeretné megújítani a motivációját, elkerülni és megállítani a kiégést, megerősíteni a meglévő kompetenciáit és javítani a stressztűrő képességét.

Ügyfél vélemények

"Teljesen pozitív fejlődésen mentem át az elmúlt időszakban. A közvetlen környezetemtől is kaptam pozitív visszajelzést erre vonatkozóan. Bátran ajánlom Anitát mindenkinek, mindig mindenre volt egy jó rávilágítása, hogy a dolgokat hogyan szemléljem, vizsgáljam másképp. Nagyon jó hangulatban teltek az üléseink."

Nagy Hajnalka, Operatív HR vezető

"A szupervízió arra ösztönzött, hogy a munkámban is vállaljam fel az önálló gondolataimat és érzéseimet és ne csak automatikusan hajtsam végre a rám kiszabott feladatokat. Tudatosította bennem, hogy igenis értékes az, ha az ember gondolkodó lényként tevékenykedik. Bátorságot és önbizalmat nyertem a szupervízió segítségével, amiért nagyon hálás vagyok! Őszinte szívvel ajánlom Anitát bárkinek, aki szupervizort keres, mert kedves személyisége mellett nagyon megbízható, türelmes, és hatalmas empátiakészséggel rendelkezik."

Turai Krisztina, pedagógus

"Eltemettem magambam ifjúkori álmaimat. Évtizedek múlva - minden küzdelmem ellenére - szembejöttem magammal. Kibékülve igazi valómmal, már nem félek az lenni, aki vagyok. A felismeréshez számomra a Pozsgai Anitával közös szupervíziós alkalmak elengedhetetlenek voltak."

J.R. Carrot

Időpont kérés, információ