Milyenek az A típusú személyiségek?

Meyer Friedman a következőket írta az A típúsú személyiségről:

Ő az, aki folyamatosan küzd azzal, hogy egyre többet és többet elérjen, egyre több és több dologban vegyen részt és mindezt egyre kevesebb idő alatt. Túl magasra helyezi az önmagával kapcsolatos elvárásokat és ezért mindig küzd a helyes önértékeléssel, sosem elégedett azzal amit elért, még akkor sem, ha a kívülállók pont az ellenkezőjét állítják. Ingerlékeny, türelmetlen, könnyen kijön a sodrából. És ami most számunkra a legfontosabb állandóan hadilábon áll az idővel és ezért:

– Mindent gyorsabban csinál, hogy minél több mindent bele tudjon sűríteni az amúgy is szűkös napba. – Nincs jóízű beszélgetés a kollégákkal, egy percnyi leeresztés, az ebéd is kapkodós, és ha bármi felborítja a tervet már nem is lehet hozzászólni, siet és siettet.   
– El kezd párhuzamosan végezni különböző tevékenységeket. – Ezt mindannyian jól ismerjük, telefonálunk és közben vezetünk, e mail-t írunk, főzünk, szerelümk. A másik oldalon valaki pedig csak a periódikusan felhangzó ühüm-öket hallja és pontosan tudja, hogy nem kap tőlünk teljes figyelmet.

Az ötletek tárháza pedig végtelen, két borotvával máris felére csökkenthető a borotválkozásra fordított idő. És miért ne lehetne 3-4 dolgot is csinálni egyszerre: borotválkozni, tv-t nézni, telefonálni, újságot olvasni és a gyereknek reggelit adni stb. 

Magadra ismersz valamiben? Egyáltalán el tudod képzelni, hogy ezt másképp is lehet vagy lehetett csinálni valamikor? Jó ez így Neked? És másoknak körülötted?